میانجی‌گری در سایه: از مسقط تا مسکو، توازن در نبرد دیپلماسی


نشست میان مقامات جمهوری اسلامی و نمایندگان دولت دونالد ترامپ در عمان برگزار می‌شود؛ نشستی که چشم‌انداز آن همچنان مبهم و پیش‌بینی‌ناپذیر است.

از یک‌سو، جمهوری اسلامی بر ادامه مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم پافشاری دارد و از سوی دیگر، نماینده اعزامی ترامپ اعلام کرده که تنها در صورت برگزاری مذاکرات مستقیم، به مسقط سفر خواهد کرد. هم‌زمان، «استیو ویتکاف» رهسپار مسکو شده تا در آنجا با مقامات روسی دیدار و گفتگو کند.

در حالی که محور دقیق این گفتگوها هنوز روشن نیست، برخی گمانه‌زنی‌ها آن را به موضوع آتش‌بس در اوکراین و احتمالاً به مقدمات مذاکرات عمان مرتبط می‌دانند. تاکنون، ویتکاف نتوانسته دستاورد ملموسی را برای تیم ترامپ رقم بزند تا بر روی میز اتاق بیضی‌شکل کاخ سفید قرار گیرد.

حضور او در مسکو می‌تواند حامل پیامی باشد: در شرایطی که آمریکا نقش میانجی در بحران اوکراین را ایفا می‌کند، روسیه نیز به‌دنبال تثبیت موقعیت خود به‌عنوان میانجی در بحران اتمی ایران است. تلاشی برای ایجاد توازن در معادلات ژئوپلیتیک، که پیش‌تر نیز در مذاکرات وین به‌وضوح دیده شد؛ جایی که روس‌ها نقش «پیچ تنظیم» روند گفتگوها را بر عهده داشتند تا در تحولات آینده همچنان وزنه‌ای مؤثر باقی بمانند. 



نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

فرار هدایت‌الله فرزادی، رئیس بدنام زندان اوین، پیش از حملات اسرائیل

برنامه اتمی جمهوری اسلامی؛ یا پایان از بیرون با موشک، یا پایان از درون با پوسیدگی

نیویورک تایمز: اکنون «مسئله جمهوری اسلامی» محدود به بحث هسته‌ای نیست؛ ذات این رژیم معضل اصلی است!