چگونه است که در ورای مخالفتهای نرم دیپلماتیکی ، ایران در پی روابط مستحکم تر با کردستان عراق است؟!

به دید من با توجه به سختی و نه!!! مطلق ترکها و نیز نفوذ اسرائیل و همکاری آنها با کردها، رژیم ایران مسیری فرصت طلبانه را برگزیده. به نحوی که با همکاری با کردها چشم به بازار تازه پای کردها خواهد داشت و در رقابتی سنتی ترکها را در این کارزار مات خواهد کرد و برخی خوابهایی که آنها دیده اند را مانع خواهند شد و نفوذ اسرائیل را با همکاری نزدیک با کردهای حاکم بر اقلیم کنترل نموده و از سفت شدن پای آنها در زیر گوش خود و در جوار مرزهایش جلوگیری میکند .و دست آخر کنشهای سیاسی کردها در داخل را اداره مینماید .
ایران با داشتن حشد الشعبی در عراق حدودا خیالی آسوده از عراق دارد چرا که نفوذ شبه نظامیان و آلوده نمودن اقتصاد عراق دست بالایی در رقابت نفوذ در عراق را نصیب ایران کرده و اکنون چشمان خود را معطوف کردستان و تحولات آن نموده. بازیها و اخباری که گاها مسئولین نظامی در خصوص مقابله با این تحول ارائه میکنند ، مانوری در خصوص استقرار ایران در محیط بینابینی سیاست ماخوذه است .
اینکه تا چه حد در نیل به مقصود چند جانبه خود موفق خواهد بود واصولا این رویکرد ، رویکردی معقولانه است بحث دیگریست ولی بازیهای محتاط ایران در خصوص تحولات کردستان چیزی جز این متبادر نمیکند .

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

فرار هدایت‌الله فرزادی، رئیس بدنام زندان اوین، پیش از حملات اسرائیل

برنامه اتمی جمهوری اسلامی؛ یا پایان از بیرون با موشک، یا پایان از درون با پوسیدگی

نیویورک تایمز: اکنون «مسئله جمهوری اسلامی» محدود به بحث هسته‌ای نیست؛ ذات این رژیم معضل اصلی است!